Salát Coleslaw je skvělou přílohou k mnoha jídlům. Je lehký a osvěžující a skvěle doplní jídlo o křupavou chuť. Navíc ho lze snadno upravit tak, aby vyhovoval jakýmkoli dietním potřebám nebo preferencím.
Ingredience:
- ½ hlávky zelí, nakrouhané
- 2 mrkve, nastrouhané
- 1 červená cibule, jemně nakrájená
- ½ hrnku majonézy
- 2 lžíce bílého octa
- 2 lžíce cukru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Ve velké míse smícháme zelí, mrkev a červenou cibuli. V samostatné míse vyšleháme majonézu, ocet, cukr, sůl a pepř. Směs majonézy nalijeme na směs zelí a dobře promícháme.
Před podáváním přikryjeme a necháme v chladničce alespoň 1 hodinu odležet.
Salát Coleslaw je výborný sám o sobě, ale lze ho zkombinovat s masem a brát ho jako přílohu. Nejčastěji se podává k burgeru. Je lehký a vynikající. Pro ty, který Coleslaw mají rádi, existuje i podobný salát z celeru, který je podobně jako Coleslaw skvělou variantou k masu i samostatně.