Zelné placky – recept

Recept na zelné palačinky by mohl být opravdu chutný a skvělý způsob, jak palačinkám dodat další výživné látky. Zelí je skvělým zdrojem vitamínů a minerálů, takže jeho přidání do palačinek by mohlo být skvělým způsobem, jak získat tyto další živiny.

Ingredience:

  • 1 šálek hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky mletého kmínu
  • 1 a 1/2 šálku krouhaného zelí
  • 1/4 šálku nakrájené cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 šálek mléka
  • 1 velké vejce, lehce rozšlehané

Postup:

Ve velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř, česnekový prášek a kmín. Přidejte zelí a cibuli a míchejte, dokud se vše rovnoměrně nerozdělí. V samostatné míse smíchejte olej, mléko a vejce. Mokré přísady vlijte do suchých a míchejte, dokud se vše nespojí.

Rozehřejte nepřilnavou pánev nebo pánvičku na střední teplotu a potřete ji trochou oleje. Nabírejte těsto pomocí 1/4 šálku, abyste vytvořili palačinky, a smažte 2-3 minuty, dokud se nevytvoří bubliny a okraje nezačnou vypadat suché.

Palačinky obraťte a smažte další 2-3 minuty, dokud nebudou zlatohnědé a propečené. Zelné palačinky podávejte horké s oblíbenou zálivkou a příště vyzkoušejte zelné placky z kysaného zelí.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang