Zeleninový salát je skvělý způsob, jak získat notnou dávku vitamínů, minerálů a vlákniny! Je to skvělý způsob, jak snadno a chutně zařadit do jídelníčku různé druhy zeleniny. Kombinace s vejcem tvoří lehký a výživný pokrm s různými chutěmi a strukturami. Navíc se snadno připravuje a lze ho podávat jako přílohu nebo hlavní jídlo.
Ingredience:
- 2 vejce natvrdo, nakrájená na kostičky
- 2 šálky polníčku
- 1/2 šálku cherry rajčátek, rozpůlených
- 1/4 šálku červené cibule nakrájené na kostičky
- 1/4 šálku nakrájené okurky
- 1/4 šálku nakrájené papriky
- 1/4 šálku rozdrobeného sýra feta
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Ve velké míse smíchejte polníček, rajčata, červenou cibuli, okurku, papriku a sýr feta.
V malé misce našlehejte olivový olej, balzamikový ocet, dijonskou hořčici a sůl a pepř.
Salát přelijte zálivkou a promíchejte. Navrch dejte na kostičky nakrájená vejce a podávejte. Do zeleninového salátu je možné dát i kuřecí maso.