Je to velmi zajímavá kombinace. Kyselost zeleného jablka by byla dobře vyvážena sladkostí želé a osvěžující chutí máty. Mohla by to být opravdu chutná svačina nebo dezert. Jak na to?
Ingredience:
- 4 zelená jablka
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce cukru
- 2 polévkové lžíce želé
- 1/4 šálku mátových lístků
Postup:
Předehřejte troubu na 175 °C. Zelená jablka nakrájejte na klínky a vložte je do zapékací misky. V malé misce smíchejte vodu, cukr, želé a lístky máty. Směs nalijte na jablka a promíchejte, aby se rovnoměrně obalila.
Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut, nebo dokud jablka nezměknou. Podávejte teplá s dalším želé a lístky máty, pokud chcete. Z přebývajících jablek lze upéct jablkové řezy.