Houbičky dušené, vařené, obalované, smažené, rozmixované v omáčce. Výčet způsobů, jimiž lze připravit houby, je dlouhý. Jak jsou na tom zapékané žampiony? Ve spojení se slaninou a sýrem je už jen ta představa doslova orgastická.
Ingredience
- 4 velké žampiony
- 80 g anglické slaniny
- 100 g taveného sýra
- 2 vejce
- 100 ml zakysané smetany
- pažitka
- sůl
- grilovací koření nebo koření podle chuti
- olivový olej
- parmezán
- máslo
Postup
Slaninu nakrájíme nadrobno, smícháme se sýrem, vejcem a zakysanou smetanou. Osolíme a okořeníme. Žampiony oloupeme, osolíme a uvnitř potřeme olivovým olejem. Dáme do pekáčku, naplníme umíchanou směsí, trochu podlijeme, přikryjeme a dáme péct asi na 35 – 40 min.
Pak zapékané žampiony posypeme trochou parmezánu, na každý položíme plátek másla a ještě dáme na chvíli zapéct, už odkryté. Zapékané žampiony podáváme s bramborami nebo s kaší.