Zapékané žampiony – recept

Houbičky dušené, vařené, obalované, smažené, rozmixované v omáčce. Výčet způsobů, jimiž lze připravit houby, je dlouhý. Jak jsou na tom zapékané žampiony? Ve spojení se slaninou a sýrem je už jen ta představa doslova orgastická.

Ingredience

  • 4 velké žampiony
  • 80 g anglické slaniny
  • 100 g taveného sýra
  • 2 vejce
  • 100 ml zakysané smetany
  • pažitka
  • sůl
  • grilovací koření nebo koření podle chuti
  • olivový olej
  • parmezán
  • máslo

Postup

Slaninu nakrájíme nadrobno, smícháme se sýrem, vejcem a zakysanou smetanou. Osolíme a okořeníme. Žampiony oloupeme, osolíme a uvnitř potřeme olivovým olejem. Dáme do pekáčku, naplníme umíchanou směsí, trochu podlijeme, přikryjeme a dáme péct asi na 35 – 40 min.

Pak zapékané žampiony posypeme trochou parmezánu, na každý položíme plátek másla a ještě dáme na chvíli zapéct, už odkryté. Zapékané žampiony podáváme s bramborami nebo s kaší.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang