Zapečený patizon – recept

Patizon býval pro většinu lidí neznámým exotickým jídlem. Nyní však získává tato dýně s nezaměnitelnou chutí popularitu nejen mezi milovníky zdravého jídla. Jak správně připravit zapečený patizon?

Ingredience:

  • 4 střední patizony
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře

Postup:

Nejprve předehřejte troubu na 250 °C. Patizon nakrájejte na 1 a čtvrt centimetru silné plátky a vložte je do mělké zapékací misky.

Plátky pokapejte olivovým olejem a pomocí štětce je rovnoměrně rozetřete. Posypte česnekovým práškem, paprikou, oreganem, solí a pepřem.

Připravený patizon vložte do trouby na 20 až 25 minut, dokud nejsou měkké a lehce nahnědlé.

Správně připravený patizon je skutečná pochoutka!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang