Zapečené řízečky s kyselou zeleninou – recept

To zní jako chutná a zajímavá kombinace. Pečené řízky jsou skvělým zdrojem libových bílkovin a kyselá zelenina poskytuje skvělou rovnováhu chutí. Ne vždy se to však povede tak, jak má. Proto je na místě se držet přesných kroků receptu. Jak na to?

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • 2 rozšlehaná vejce
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/4 šálku rostlinného oleje
  • 1/2 šálku bílého octa
  • 1/4 šálku cukru
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 1/2 šálku nakrájené papriky
  • 1/2 šálku celeru nakrájeného na kostičky
  • 1/2 šálku rajčat nakrájených na kostičky
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pergamenovým papírem a dejte stranou. Kuřecí prsa položte mezi dva kusy voskovaného papíru a paličkou je rozbijte na stejnoměrnou tloušťku.

V mělké misce smíchejte vejce, mouku, strouhanku, česnekový prášek, cibulový prášek, papriku, sůl a pepř. Kuřecí prsa namočte do vaječné směsi a poté je obalte ve směsi strouhanky, rovnoměrně z obou stran.

Na velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Vložte kuřecí prsa na pánev a opečte je dozlatova asi 3 minuty z každé strany.

Kuře položte na připravený plech a pečte v předehřáté troubě 20 minut nebo dokud není propečené.

Mezitím ve středně velkém hrnci smíchejte ocet, cukr, cibuli, papriku, celer, rajčata a petrželku. Přiveďte k varu a snižte teplotu na minimum. Za občasného míchání vařte 10 minut.

Při podávání přelijte kuřecí prsa lžící omáčky a podávejte s oblíbenou přílohou například s bramborami s brokolicí a sýrem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang