Zapečené plněné cannelloni jsou chutným a vydatným pokrmem, který se skvěle hodí pro zvláštní jídlo nebo pro pohoštění hostů. Lze je naplnit různými lahodnými přísadami, například chutnou sýrovou a masovou omáčkou, zeleninou a bylinkami. Výsledkem je krémový a aromatický pokrm, který jistě potěší.
Ingredience:
- 12-15 trubiček cannelloni
- 0,5 kg libového mletého hovězího masa
- 1 malá cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku
- 2 hrnky sýra ricotta
- 2 hrnky strouhaného sýra mozzarella
- 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky italského koření
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 hrnky omáčky marinara
Postup:
Předehřejeme troubu na 200 °C.
Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej na středně vysoké teplotě. Přidáme mleté hovězí maso, cibuli, česnek, italské koření, sůl a pepř. Za častého míchání vaříme, dokud hovězí maso nezhnědne a cibule nezměkne. Přebytečný tuk slijeme.
V míse smícháme sýry ricotta, mozzarella a parmazán.
Vymažeme zapékací misku o rozměrech 23×33 centimetrů a na dno rozetřeme 1 hrnek marinara omáčky. Každou trubičku cannelloni naplníme hovězí směsí a vložíme do zapékací misky. Navrch dáme zbývající marinara omáčku a sýrovou směs.
Pečeme 25-30 minut nebo dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří bublinky.
Tyto zapečené cannelloni mohou být velmi příznivou variantou zapečených těstovin obzvlášť pro milovníky italských lasagní. Na tomto jídle si pochutnají malí i dospělí.