Zapečené lasagne se špenátem jsou chutným pokrmem, který je ideální pro rodinnou večeři. Je připraveno z vrstev lasagne nudlí, vydatné rajčatové omáčky a krémové špenátovo-ricottové náplně. Pokrm se posype velkou vrstvou sýra a zapeče se, dokud nezezlátne.
Ingredience:
- 1 balení lasagní
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 plechovka drcených rajčat
- rajčatový protlak
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- 1 balení mraženého nasekaného špenátu
- 1 balení sýra ricotta
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
- 2 šálky strouhaného sýra mozzarella
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C. Uvařte lasagne podle návodu na obalu. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a smažte je do změknutí, asi 5 minut. Přidejte mleté hovězí maso a vařte, dokud nezrůžoví, asi 5 minut.
Přidejte drcená rajčata, rajčatový protlak, oregano, bazalku, cukr, sůl a pepř. Vařte 10 minut. Ve středně velké míse smíchejte špenát, ricottu a parmazán. Na dno zapékací misky rozprostřete 1 šálek hovězí směsi. Poklaďte plátky lasagní, 1/2 špenátové směsi, 1 šálek hovězí směsi, 1/2 sýra mozzarella a opět plátky lasagní.
Vrstvy opakujte a zakončete hovězí směsí a sýrem mozzarella. Přikryjte fólií a pečte 40 minut. Odkryjte a pečte dalších 10 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří bublinky. Před podáváním nechte 10 minut stát.
TIP: Víte jak správně uvařit špagety?