Zapečené lasagne se špenátem – recept

Zapečené lasagne se špenátem jsou chutným pokrmem, který je ideální pro rodinnou večeři. Je připraveno z vrstev lasagne nudlí, vydatné rajčatové omáčky a krémové špenátovo-ricottové náplně. Pokrm se posype velkou vrstvou sýra a zapeče se, dokud nezezlátne.

Ingredience:

  • 1 balení lasagní
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • rajčatový protlak
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 balení mraženého nasekaného špenátu
  • 1 balení sýra ricotta
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 2 šálky strouhaného sýra mozzarella

Postup:

Předehřejte troubu na 190 °C. Uvařte lasagne podle návodu na obalu. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a smažte je do změknutí, asi 5 minut. Přidejte mleté hovězí maso a vařte, dokud nezrůžoví, asi 5 minut.

Přidejte drcená rajčata, rajčatový protlak, oregano, bazalku, cukr, sůl a pepř. Vařte 10 minut. Ve středně velké míse smíchejte špenát, ricottu a parmazán. Na dno zapékací misky rozprostřete 1 šálek hovězí směsi. Poklaďte plátky lasagní, 1/2 špenátové směsi, 1 šálek hovězí směsi, 1/2 sýra mozzarella a opět plátky lasagní.

Vrstvy opakujte a zakončete hovězí směsí a sýrem mozzarella. Přikryjte fólií a pečte 40 minut. Odkryjte a pečte dalších 10 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří bublinky. Před podáváním nechte 10 minut stát.

TIP: Víte jak správně uvařit špagety?

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang