Základní bílkový krém do kremrolí – recept

Jednoduchý recept na bílkový krém je skvělý způsob, jak připravit lehkou, nadýchanou a lahodnou polevu nebo náplň do kremrolí a jiných různých dezertů. Bílky jsou skvělým zdrojem bílkovin a lze je použít jako základ pro různé recepty. Recept je také velmi jednoduchý a snadný na přípravu, takže je skvělou volbou pro ty, kteří v kuchyni teprve začínají.

Ingredience:

  • 2 vaječné bílky
  • 2 lžíce cukru
  • 1/4 čajové lžičky smetany s vinným kamenem
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu

Postup:

Do středně velké mísy vložte bílky a smetanu s vinným kamenem. Pomocí elektrického mixéru šlehejte, dokud bílky nevytvoří měkké špičky.

Postupně přidávejte cukr, jednu lžíci po druhé, a pokračujte ve šlehání. Zvyšte rychlost na vysokou a šlehejte, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Přidejte vanilkový extrakt a šlehejte, dokud se nezapojí.

Pomocí zdobícího pytlíku dáme krém do kremrolí a můžeme si vychutnat tuto českou klasiku. Kremrole jsou ideální na společenské akce a oslavy společně s jinými klasickými dezerty jako jsou štrúdl, ovocné koláče, nepečené dorty a spousta dalších.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang