Vuřty v pivním těstíčku – recept

Buřt v pivním těstíčku je klasické hospodské jídlo, které se skládá z klobásy obalené v těstíčku z piva a mouky. Těsto se obvykle ochutí bylinkami a kořením a klobása se obvykle smaží na oleji nebo sádle dozlatova. Tento pokrm se obvykle podává s hranolky a různým kořením, jako je kečup, hořčice. Výsledkem je křupavá a aromatická poleva, která se dobře hodí ke šťavnatým klobásám. Tento pokrm lze podávat jako předkrm nebo jako hlavní chod.

Ingredience:

  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1/2 lžičky papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/2 šálku piva
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 8-10 buřtů

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Ve středně velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, česnekový prášek, papriku, sůl a pepř.

Pomalu šlehejte pivo a olej, dokud nevznikne husté těsto. Každý buřt ponořte do těstíčka a zcela ji obalte. Položte na vymaštěný plech a pečte 25-30 minut, v polovině pečení je obraťte.

Podávejte s oblíbeným kořením. Lze podávat i se zelnými plackami.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang