Buřt v pivním těstíčku je klasické hospodské jídlo, které se skládá z klobásy obalené v těstíčku z piva a mouky. Těsto se obvykle ochutí bylinkami a kořením a klobása se obvykle smaží na oleji nebo sádle dozlatova. Tento pokrm se obvykle podává s hranolky a různým kořením, jako je kečup, hořčice. Výsledkem je křupavá a aromatická poleva, která se dobře hodí ke šťavnatým klobásám. Tento pokrm lze podávat jako předkrm nebo jako hlavní chod.
Ingredience:
- 1 šálek hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička česnekového prášku
- 1/2 lžičky papriky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/2 šálku piva
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 8-10 buřtů
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Ve středně velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, česnekový prášek, papriku, sůl a pepř.
Pomalu šlehejte pivo a olej, dokud nevznikne husté těsto. Každý buřt ponořte do těstíčka a zcela ji obalte. Položte na vymaštěný plech a pečte 25-30 minut, v polovině pečení je obraťte.
Podávejte s oblíbeným kořením. Lze podávat i se zelnými plackami.