Vločkové karbanátky s kapustou – recept

Vločkové karbanátky s kapustou zní jako vynikající a jedinečná kombinace. Určitě by to byl skvělý způsob, jak obměnit tradiční recept na masové kuličky. Jak na to? Co je třeba na přípravu?

Ingredience:

  • mleté hovězí maso
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 2 vejce
  • 1/4 šálku nakrájené cibule
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 šálky jemně nakrájené kapusty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 šálku vody

Postup:

Kapustu nakrájejte na kousky. Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, strouhanku, vejce, cibuli, sůl a pepř. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.

Ze směsi vytvarujte malé ploché karbanátky. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte masové kuličky a smažte je 5 minut, nebo dokud nejsou ze všech stran opečené.

Do pánve přidejte kapustu a vodu. Přikryjte a vařte 5 minut, nebo dokud kapusta nezměkne.

Podávejte horké s oblíbenou přílohou jako jsou například bramborové placky.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang