Vepřové ledvinky s hlívou jsou vynikající pokrm, který kombinuje nezaměnitelné chutě a vůně. Ledvinky se krásně snoubí se zemitou, lehce nasládlou chutí hlívy. Pokrm je lahodné a vydatné jídlo, které si můžete vychutnat i při dietě. Navíc obsahuje řadu důležitých vitaminů, které jsou nezbytné pro lidské tělo.
Ingredience:
- 400 g vepřových ledvinek (nakrájených na kostičky)
- 300 g hlívy ústřičné (bez stonků, nakrájených na plátky)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 2 stoužky česnenu (nasekaného nebo prolisovaného)
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku bílého vína
- 1/2 hrnku kuřecího vývaru
- 1 lžíce čerstvého tymiánu
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Mouku dáme do mísy a ochutíme solí, pepřem a česnekem. Připravené kostky ledvinek obalíme ve směsi a oklepeme přebytečné množství.
Ve velké pánci rozheřejeme olivový olej. Jakmile je rozehřátý, ubereme teplotu. Připravené ledvinky opékáme na pánvi 2-3 minuty z každé strany, dokud lehce nezhnědnou.
Přidáme bílé víno, kuřecí vývar, pak i tymián, česnek a petržel. Vše přivedeme k varu, poté snížíme teplo na minimum a na pánev dáme pokličku. Vaříme alespoň 10 minut. Dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Na závěr promícháme ledvinky a přidáme houby a máslo. Jídlo podávejte nejlépe s rýží.