Špagety jsou oblíbené naprosto všemi. Masožravci, vegetariány i vegany. Jsou lehce stravitelné a eticky neškodné. I vegetariánská verze vůbec nemusí být nudná, což dokazuje recept plný žampionů, oliv a česneku.
Ingredience
- balíček špaget
- sůl
- 5 lžic rostlinného oleje
- 2 stroužky česneku
- 6 velkých žampionů
- balíček oliv
- hrst zelené petržele
- 2-3 lžíce sladkého kečupu
Postup
Do velkého hrnce dáme vodu, lžíci soli a několik kapek oleje. Až voda vaří, vhodíme špagety a postupně je ponoříme, promícháme a vaříme do měkka. Mezitím do pánve wok nalijeme 5 lžic rostlinného oleje, přidáme očistěný a na kolečka rozkrájený česnek, očistěné a nadrobno nakrájené žampiony, scezené a na kolečka nakrájené olivy, a přidáme za hrst umyté a nadrobno usekané petrželové natě.
Osolíme a okořeníme dle chuti, přidáme kečup a dobře prohřejeme. Mezitím se uvařily špagety, které scedíme – neproplachovat- a hned je dáme do pánve wok ke směsi. Dobře promícháme, aby byly celé obalené ve směsi. Můžeme servírovat. Můžete ještě posypat nastrouhaným sýrem.