Recept na karbanátky zní jako skvělý nápad. Masové karbanátky jsou skvělým způsobem, jak jídlu dodat chuť a texturu, a navíc jsou velmi univerzální. Navíc je lze připravit z různých ingrediencí, takže si recept může člověk přizpůsobit svým vlastním chutím.
Ingredience:
- 1 balení mletého hovězího masa
- 1/2 šálku strouhanky
- 1/4 šálku strouhaného parmezánu
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
- 1/4 šálku mleté cibule
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 lehce rozšlehaná vejce
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/4 lžičky italského koření
- 1/4 lžičky červených pepřových vloček
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, strouhanku, parmazán, petrželku, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř, italské koření a vločky červené papriky. Míchejte, dokud se všechny přísady důkladně nespojí.
Ze směsi vytvarujte centimetrové kuličky a položte je na plech. Pečte 15-20 minut, nebo dokud nejsou karbanátky propečené. Podávejte teplé například s bramborovou plackou.