Milovníci buchet vedou každodenní osobní boje, zdali si k snídani dát buchtu makovou, povidlovou, tvarohovou nebo úplně jinou. Tvarohová buchta, o níž bude řeč, však nenechá nikoho na pochybách, že je tvaroh nekorunovaným králem buchet.
Ingredience
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g ztuženého tuku Hera
- 250 g krystaloveho cukru
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- mouka na vymazání a vysypání formy
Postup
Tvaroh, vajíčka, cukr a nakrájenou Heru ušleháme do hladké hmoty. Postupně přidáváme do tvarohové směsi mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše smícháme v husté těsto. Hotové tvarohové těsto vlijeme do vysypané bábovkové formy. Tvarohovou buchtu pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C po dobu 50 minut.