Karbanátky jsou oblíbené bez ohledu na to, z čeho jsou připravené. Smažené bochánky chutnají vždy a nikdy nezklamou. A co teprve jsou-li zhotovené z tuňáka. Radost ochutnat.
Ingredience
- 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
- 3 celá vejce
- sůl a pepř
- 1/2 lžičky červené sladké nebo pálivé papriky
- hrst strouhanky
- 2 lžíce dětské krupičky
- stroužek česneku
- 2-3 mladé jarní cibulky najemno nakrájené
- polohrubá mouka na obalení
- olivový olej na smažení
Postup
Konzervy omyjeme, otevřeme a slejeme z nich šťávu. Obsah vysypeme do misky a vidličkou nebo ručním mixérem rybí maso rozsekáme najemno, potom přidáme všechny další suroviny a umícháme hmotu jako na klasické karbanátky. Tvoříme karbanátky, které lehce obalíme v polohrubé mouce a smažíme na olivovém oleji.
Variace na karbanátky může být i celerová, masová, kapustová, sýrová, karbanátky z tofu, a jiné.