Třená mlska s tvarohem a želatinou – recept

Tvarohový koláč je dezert, který miluje mnoho lidí. Když se do něj přidá ovoce, dostane se na zcela novou úroveň. Sladkost ovoce vyváží pikantnost tvarohového koláče a výsledkem je jedinečný a lahodný dezert.

Ingredience:

  • 5 vajíček
  • 2 dcl oleje
  • 40 dkg cukru
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 0,5 kg polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 2 měkké tvarohy
  • 1 balení Rama Cremefine na šlehání
  • 3 lžíce cukru
  • 1 l vody
  • 1 sáček TANG (nápoje v prášku) – pomeranč
  • 0,5 kg jahod
  • 3 sáčky vanilkového pudingu
  • 1 balení ztužovače šlehačky

Postup:

Rozšleháme vajíčka s cukrem, přidáme olej, vanilkový cukr a mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme do moukou vysypaného plechu (vysokého) a upečeme.

Mezitím ušleháme Ramu Cremefine na šlehání se ztužovačem a s tvarohem. Postupně přidáváme 1 uvařený puding. Můžeme přidat pár kousků jahod.

Tímto tvarohem potřeme vychladlý korpus.

Nakonec zalijeme vychladlou želatinou, kterou připravíme tak, že do 1 litru vody zamícháme nápoj Tang. 1/2 litru dáme vařit a do druhého vmícháme 2 pudingy, které za varu přidáme.

Vaříme stejným způsobem jako puding, tedy do zhoustnutí. Po zhoustnutí odstavíme a přidáme zmrzlé jahody a 3 lžíce cukru.

Po vychladnutí zalijeme připravený korpus s tvarohem. Dáme na chvíli do lednice a můžeme podávat se šlehačkou.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang