Thajské krevety jsou v thajské kuchyni oblíbené. Obvykle se podávají grilované, dušené, vařené, smažené nebo fritované. Jsou také oblíbenou přísadou do salátů a kari. Thajské krevety jsou známé svou sladkou a slanou chutí a jsou skvělým zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů.
Ingredience:
- 450 g velkých krevet, oloupaných a zbavených kostí
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 polévkové lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce mletého česneku
- 1 lžíce nadrobno nakrájeného čerstvého zázvoru
- 1 lžička sušených červených chilli vloček
- 2 lžíce čerstvě vymačkané limetkové šťávy
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
Postup:
Rozpalte velkou pánev na středním plamenu. Když je pánev rozpálená, přidejte olej a otáčejte jím, aby se pokrylo dno pánve. Na pánev přidejte krevety a za občasného míchání je asi 2 minuty vařte, dokud nezačnou růžovět.
Do pánve přidejte rybí omáčku, hnědý cukr, česnek, zázvor a chilli vločky a promíchejte. Za občasného míchání vařte další 2 minuty, dokud nejsou krevety uvařené. Sejměte pánev z ohně a vmíchejte limetkovou šťávu a koriandr.
Krevety podávejte horké s dušenou bílou rýží nebo na lůžku ze zeleniny. A jaké jsou nejlepší recepty na krevety?