Česnek a parmazán jsou klasickou oblíbenou kombinací, která nikdy nezklame. Jídlo je jednoduché a snadno se připravuje, takže je skvělou volbou pro rychlou večeři. Určitě zachutná celé rodině!
Ingredience:
- 300 g nevařených fettuccine
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku, mleté
- 1/4 lžičky červených pepřových vloček
- 1/4 šálku strouhaného parmezánu
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
Postup:
Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou. Přidejte fettuccine a vařte 8 až 10 minut nebo dokud nejsou al dente; slijte vodu.
Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Vmíchejte česnek a vločky červené papriky; vařte a míchejte, dokud česnek lehce nezhnědne, asi 2 minuty.
Snižte teplotu na minimum a vmíchejte parmazán a petrželku. Do pánve přidejte uvařené fettuccine a promíchejte je. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte horké.