Tradiční recept na tiramisu obsahuje vrstvy piškotů namočených v kávě a rumu a proložených směsí mascarpone, cukru a žloutků. Povrch se obvykle posype kakaovým práškem a někdy strouhanou čokoládou nebo čerstvým ovocem.
Ingredience:
- 4 plátky piškotového dortu
- 250 g mascarpone
- 1,5 lžíce kakaa
- 1,5 lžíce cukru
- 2 lžíce brandy
- 2 šálky čerstvého mléka
- 2 lžíce vanilkového extraktu
- 1 lžička špetka soli
- 2 lžíce kávy
- 2 lžíce kakaa
- 2 polévkové lžíce ořechů, jemně nasekaných
Postup:
V míse smíchejte mascarpone, cukr, kakao, brandy, vanilkový extrakt a špetku soli. V jiné míse smíchejte mléko, kávu a kakao. Na talíř položte jednu sušenku a na ni rozetřete polovinu kávové směsi. Na ni položte druhý piškot a potřete jej zbývající kávovou směsí. Na něj položte třetí piškot a potřete jej zbývající směsí Mascarpone. Na vrch položte poslední piškot a potřete jej zbývající směsí Mascarpone.
Vrch tiramisu posypeme nasekanými ořechy. Tiramisu uložte do chladničky alespoň na 1 hodinu nebo do druhého dne.