Sýrové nudle jsou bohaté a krémové těstoviny, které se připravují ze sýra, másla a nudlí. Jedná se o oblíbený pokrm. Použitý sýr může být jakýkoli, například čedar, parmezán nebo mozzarella. Sýrové nudle se mohou podávat jako hlavní jídlo nebo jako příloha.
Ingredience:
- 250 g těstovin (libovolného druhu)
- 1 lžíce másla
- 1/4 šálku hladké mouky
- 2 šálky mléka
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 2 šálky strouhaného sýra (libovolného druhu)
Postup:
Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Přidejte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu. Mezitím ve velkém hrnci na středním ohni rozpusťte máslo. Přidejte mouku a šlehejte, dokud se nespojí. Za stálého šlehání vařte 1 minutu.
Do hrnce pomalu přidávejte mléko a neustále šlehejte. Vařte, dokud směs nezhoustne a nezačne bublat, asi 5 minut. Do omáčky přidejte sůl a pepř a promíchejte. Do omáčky přidejte sýr a míchejte, dokud se nerozpustí.
Uvařené těstoviny slijte a přidejte je do sýrové omáčky. Promíchejte, aby se spojily. Skvělou volbou jsou také těstoviny s tuňákem a rajčaty či těstoviny s tuňákem z konzervy.