Recepty z mletého masa jsou vždy skvělým nápadem pro slavnostní jídlo. Kombinace slavnostní rolády a mletého masa ji ještě více ozvláštní. Byť se to může zdát na první pohled velmi pracné, dodržením receptu se práce usnadní a výsledek stojí za to.
Ingredience:
- 200 g mletého masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky uzené papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 2 lžíce nasekané čerstvé máty
- 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- 1 lžička mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 1/2 šálku nasekaných sušených meruněk
- 1/2 šálku nasekaných sušených fíků
- 1/2 šálku nasekaných opražených vlašských ořechů
- 8-10 velkých moučných tortill
Postup:
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte mleté maso a opékejte, dokud nezhnědne. Přidejte česnek, kmín, papriku, sůl a pepř. Vařte další minutu. Přidejte petrželku, koriandr, mátu, kopr, skořici a hřebíček. Promíchejte, aby se vše spojilo.
Přidejte meruňky, fíky a vlašské ořechy. Vařte další minutu. Směs odstavte z ohně a nechte vychladnout. Tortilly položte na čistou pracovní plochu. Masovou směs rovnoměrně rozdělte na tortilly a rozetřete ji v tenké vrstvě. Tortilly srolujte a zajistěte párátky.
Rozpalte velkou pánev na středním ohni. Přidejte závitky a smažte je 3-5 minut z každé strany, dokud lehce nezezlátnou a neprohřejí se.
Roládu z mletého masa podávejte s oblíbenými přílohami.