Slaného štrůdl není nikdy dost. Lze ho plnit špenátem, masem nebo jen sýrem a zeleninou. Za vyzkoušení stojí i recept na štrůdl se zelím.
Ingredience:
- listové těsto
- zelí
- anglická slanina
- plátky sýra
Postup:
Listové těsto rozválíme a naplníme dušeným zelím. Dle chuti na zelí klademe anglickou slaninu a plátky sýra. Můžeme přidat i různé druhy bylinek.
Pak vše zabalíme jako klasický štrůdl a pečeme na 180 stupňů, dokud nebude mít zlatavou barvu.
Při přípravě slaného štrúdlu je třeba mít na paměti především použití čerstvých surovin a nepřeplnit těsto. Těsto by mělo být také rozváleno co nejtenčeji, aby bylo křupavé.
Pokud je náplň příliš mokrá, může se stát, že se těsto rozmočí.
Slaný štrůdl můžeme podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu. Je také oblíbeným pokrmem na oslavy, protože se snadno připravuje a můžeme ho podávat teplý i studený.