Štrůdl s tvarohem je jednoduchý a chutný dezert, který se hodí pro každé roční období. Recept na jablečný štrúdl je snadný a lze jej připravit různými způsoby.
Ingredience:
- 1 balíček listového těsta
- 1 vejce
- 1 tvaroh
- 2 jablka
- 1 vanilkový cukr
- 1 skořicový cukr
- 3 lžíce pohanky
Postup:
Nejprve rozehřejeme troubu na 180 stupňů a pekáč vyložíme pečícím papírem.
Rozválíme listové těsto, na které rozetřeme tvaroh utřený s bílkem. Na tvaroh nastrouháme jablka a posypeme pohankou, vanilkovým cukrem a skořicovým cukrem.
Těsto se směsí zabalíme a namažeme žloutkem. Kdo chce může ještě přisladit náplň cukrem.
Pečeme do doby, než těsto zezlátne.
Po upečení necháme štrůdl před podáváním vychladnout. Můžeme ho podávat s kopečkem oblíbené zmrzliny nebo posypaný moučkovým cukrem.
Kdo sladké moc nemusí, může raději vyzkoušet slaný štrůdl.