Drobenkové, někdy také strouhankové, knedlíčky jsou rychlým a snadným způsobem, jak polévkám a dušeným pokrmům dodat chuť a texturu. Tento recept je jednoduchou směsí mouky (tu je možné nahradit právě strouhankou), bylinek a másla, která se po několikaminutovém povaření v aromatickém vývaru zvedne ze lžíce a vytvoří lehké, nadýchané knedlíčky. Jsou vynikajícím doplňkem vydatné polévky nebo dušeného masa. Dobrou chuť!
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 2/3 šálku plus 2 lžíce mléka
- 1/4 šálku parmezánu, nastrouhaného
- 2 polévkové lžíce petrželky, jemně nasekané
- 2 vejce
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem..
Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V samostatné míse vyšlehejte rozpuštěné máslo, mléko, parmazán, petrželku a vejce, dokud se dobře nespojí.
Postupně přidávejte mokré přísady k suchým a míchejte, dokud nevznikne těsto.
Z těsta vytvarujte centimetrové kuličky a položte je na plech.
Pečte 18-20 minut, dokud nebudou zlatavě hnědé a propečené.
Strouhané knedlíčky do polévky podávejte teplé. Dobrou chuť!