Špekáčky na pivu – recept

Špekáčky na pivu je zajímavá kombinace. Je to jedinečné spojení, které může být chutné v závislosti na druhu použitého piva a špekáčků, místo kterých se dají použít i různé druhy klobásy.

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 500 g špekáčků nakrájených na cca centimetrové kousky
  • 1 láhev piva
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 2 lžíce zrnité hořčice
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup:

Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte cibuli a česnek a vařte je do změknutí, asi 5 minut. Přidejte klobásu a vařte, dokud nezhnědne, asi 5 minut.

Přilijte pivo a přiveďte k varu. Přidejte worcestrovou omáčku, hořčici a hnědý cukr a promíchejte.

Směs vařte, dokud omáčka nezhoustne, asi 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s oblíbenými přílohami. Je to recept na typické staročeské zapečené buřty.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang