Špekáčky na pivu je zajímavá kombinace. Je to jedinečné spojení, které může být chutné v závislosti na druhu použitého piva a špekáčků, místo kterých se dají použít i různé druhy klobásy.
Ingredience:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 500 g špekáčků nakrájených na cca centimetrové kousky
- 1 láhev piva
- 2 lžíce worcestrové omáčky
- 2 lžíce zrnité hořčice
- 2 lžíce hnědého cukru
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup:
Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte cibuli a česnek a vařte je do změknutí, asi 5 minut. Přidejte klobásu a vařte, dokud nezhnědne, asi 5 minut.
Přilijte pivo a přiveďte k varu. Přidejte worcestrovou omáčku, hořčici a hnědý cukr a promíchejte.
Směs vařte, dokud omáčka nezhoustne, asi 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s oblíbenými přílohami. Je to recept na typické staročeské zapečené buřty.