Špagety jsou oblíbeným jídlem, a to zejména proto, že jsou rychle hotové, snadno kombinovatelné s čímkoliv a dobře zasytí. Špagety s kečupem však pro tentokrát půjdou stranou. Jednoduchá omáčka z rajčatového protlaku, česneku a cibule udělá divy.
Ingredience pro 5 osob
- 1 balení špaget
- 1 velká cibule
- 3 jemné párky (salám)
- 3 stroužky česneku
- 1 rajčatový protlak
- 100 g sýru na strouhání
- 100 ml horké vody
- olej na smažení
- sůl
Postup
Do velkého hrnce dáme vařit vodu na špagety. Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky a dáme ji na pánev smažit do trochy oleje. Nakrájíme párky (salám) na kostičky, přidáme k cibuli a promícháme.
Do vroucí vody dáme sůl a trochu oleje a balíček špaget, vaříme obvyklým způsobem.
Do pánve k cibuli a párkům přidáme protlak, česnek a 100 ml horké vody a dusíme na mírném ohni tak dlouho, dokud nejsou hotové špagety. Nastrouháme sýr. Slijeme špagety s česnekem, naservírujeme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme strouhaným sýrem.