Špagety carbonara jsou vynikající italské jídlo! Připravují se z těstovin, vajec, sýra, slaniny a černého pepře a obvykle se podávají posypané petrželkou. Je to snadný pokrm, který zaručeně zachutná rodině i přátelům.
Ingredience:
- 500 g špaget
- 300 g anglické slaniny
- 100 g parmazánu
- 100 ml šlehačky
- 6 vajec
- máslo
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup:
Špagety vaříme v osolené vodě s přídavkem trošky olivového oleje. Vaříme na skus a po uvaření a slití vody propláchneme studenou vodou a přikryjeme. Jakmile dáme vařit vodu na špagety, již si můžeme připravovat suroviny další suroviny.
Oddělíme vaječné žloutky od bílků. Parmazán nastrouháme, promícháme se žloutky, šlehačkou, pepřem a solí (sůl můžeme vynechat, případně solíme opravdu opatrně, protože samotný sýr i slanina jsou slané).
Anglickou slaninu nakrájíme na menší kostičky a osmahneme na másle. Na závěr přidáme uvařené špagety a směs žloutků s parmazánem na pánev ke slanině a promícháme.