Špagety carbonara – recept

Špagety carbonara jsou vynikající italské jídlo! Připravují se z těstovin, vajec, sýra, slaniny a černého pepře a obvykle se podávají posypané petrželkou. Je to snadný pokrm, který zaručeně zachutná rodině i přátelům.

Ingredience:

  • 500 g špaget
  • 300 g anglické slaniny
  • 100 g parmazánu
  • 100 ml šlehačky
  • 6 vajec
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup:

Špagety vaříme v osolené vodě s přídavkem trošky olivového oleje. Vaříme na skus a po uvaření a slití vody propláchneme studenou vodou a přikryjeme. Jakmile dáme vařit vodu na špagety, již si můžeme připravovat suroviny další suroviny.

Oddělíme vaječné žloutky od bílků. Parmazán nastrouháme, promícháme se žloutky, šlehačkou, pepřem a solí (sůl můžeme vynechat, případně solíme opravdu opatrně, protože samotný sýr i slanina jsou slané).

Anglickou slaninu nakrájíme na menší kostičky a osmahneme na másle. Na závěr přidáme uvařené špagety a směs žloutků s parmazánem na pánev ke slanině a promícháme.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang