Sněhová bábovka je neuvěřitelně univerzální dezert. Může být podávána samotná nebo s různými náplněmi, jako je čokoláda, rozinky nebo sušené meruňky. Jak se připravuje sněhová bábovka?
Ingredience:
- 7 bílků
- 120 g cukr krupice
- 100 g polohrubé mouky
- 2 lžíce sekaných ořechů
- 2 lžíce rozinek nebo pokrájených sušených meruněk
- 2 lžíce krájené čokolády na kousky
- 5 lžic oleje
- špetka soli
Postup:
Bílky mírně osolíme a našleháme s cukrem. Pak ke směsi lehce vetřeme mouku a vše ostatní, už nešleháme.
Pečeme ve vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formě v předehřáté troubě asi 10 min na 150 °C. Zmírníme teplotu a dopékáme dalších 10 min na 100 °C, až se vpíchnutá špejle nelepí.
Tato bábovka oproti jiným bílkovým těstům neklesne. Je možné jí péct i jako řezy na plechu ve vyšší vrstvě z dvojité dávky.