Smažený hermelín ve slanině – recept

Smažený hermelín ve slanině je vynikající způsob, jak si sýr vychutnat. Kombinace slané slaniny a krémového sýra vytváří chuťově výrazný, dekadentní pokrm. Je to skvělý předkrm nebo příloha a lze jej podávat s různými přílohami, jako jsou krekry, čerstvá zelenina nebo dokonce salát.

Ingredience:

  • 200 g slaniny
  • 4 ks hermelínu
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • 1/2 šálku strouhanky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

Rozpalte velkou pánev s několika lžícemi oleje na středně vysoké teplotě. Hermelíny vyberte z obalu. Do jedné misky si dejte hladkou mouku, do druhé rozšlehaná vejce a do třetí strouhanku. Hermelíny nejdříve obalte ve slanině a poté postupně v mouce, vejci a strouhance.

Hermelíny vložte na rozpálenou pánev a smažte je dozlatova, přičemž je jednou obraťte. Podávat můžete s opečeným bramborem nebo jenom s krekry či salátem. Výbornou variantou jsou také sýrové tyčinky.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang