Variant slaného štrůdlu je mnoho. Skvěle se hodí jako pohoštění pro nečekané hosty nebo rychlá večeře. Na slaném štrůdlu je dobré, že si ho každý může plnit podle svých chutí. Tento recept je se sýrem a uzeným masem.
Ingredience:
- listové těsto – 1 balení
- 5 vajec
- 20 dkg uzeného masa
- 20 dkg eidamu
- 20 dkg uzeného eidamu
- mléko
- 4 rohlíky
Postup:
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zakapeme mlékem.
4 vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky. Na kostičky nakrájíme též oba druhy sýra.
Všechno smícháme dohromady a přidáme jedno syrové vejce.
Listové těsto rozdělíme na 2 části. Vyválíme na klasický štrůdl, naplníme směsí a zavineme.
Dáme do trouby na 180 stupňů a potřené žloutkem pečeme cca 20 minut nebo až je povrch štrůdlu lehce hnědý.