Sekané jehněčí bifteky – recept

Sekané jehněčí steaky jsou lahodným pokrmem z jehněčích lopatek nakrájených na menší kostky. Skvěle se hodí k různým pokrmům, od taginů až po dušené maso. Tento recept se hodí k různým úpravám, od snadných každodenních jídel až po složitější a chuťově výraznější pokrmy. Tento recept na šťavnatý jehněčí steak jistě potěší vaše chuťové pohárky svou bohatou, pikantní chutí.

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 4 jehněčí steaky nakrájené na kousky velikosti sousta
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžíce čerstvých tymiánových lístků, nasekané
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1/4 šálku bílého vína

Postup:

Na velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte kousky jehněčího masa a česnek a často míchejte, aby se nepřipálily.

Vařte, dokud jehněčí maso po celém povrchu nezhnědne, asi 8 minut. Přidejte tymián, koriandr, sůl a pepř. Vařte další minutu, aby se uvolnily chutě.

Přilijte bílé víno a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu, asi 5 minut.

Podávejte teplé s přílohou podle vlastního výběru. Dobrou chuť!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang