Salát z kyselého zelí – recept

Kyselé zelí je elixírem zdraví, což věděla každá babička i prababička. Je vynikajícím zdrojem vitamínu C a v české kuchyni má zelí nezastupitelnou úlohu. Proč pro jednou nevyměnit klasiku vepřo, knedlo, zelo za zdravější variantu salátu z kyselého zelí?

Ingredience:

  • kyselé zelí
  • uzenina
  • vařené vejce
  • cibule
  • majonéza
  • bílý jogurt
  • hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup:

Kyselé zelí vymačkáme, nakrájíme na menší kousky, dáme do misky, přidáme na malé kousky nakrájenou uzeninu, vajíčko, cibuli, sůl, pepř, trochu hořčice, 2-3 lžičky majonézy a bílý jogurt. Vše zamícháme a vychladíme. Salát z kyselého zelí podáváme ideálně s čerstvým pečivem.

Nápadů, jak zpracovat kyselé zelí, je nepřeberné množství. Proč příště nezkusit plněné plátky masa s kysaným zelím nebo jiný zelí recept?

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang