Čínské zelí si v české kuchyni našlo své pevné místo a jen tak něco jej odtud nevystrnadí. Právem se zabydlelo v receptech nejedné hospodyňky a kuchtíka. Nejvíce v salátových variacích.
Ingredience
- čínské zelí
- cibule nebo svazek jarní cibulky
- velký jogurt (500 g)
- cukr (2-3 lžíce podle chuti)
- sůl a pepř
- balzamico ocet
- může být i olivový nebo slunečnicový olej (cca 3 lžíce)
- hrstka petrželky a pažitky
Postup
Čínské zelí a cibuli nebo jarní cibulky nakrájíme, dáme do mísy a zalijeme zálivkou připravenou z jogurtu, který osolíme, osladíme a opepříme, okyselíme a vmícháme olej a posléze nasekanou petrželku a pažitku, promícháme. Připravujeme z vychlazených surovin, ať nemusíme dlouho čekat na vychlazení. Pro příště lze připravit také kuřecí salát z čínského zelí.