Zelenina rebarbora je v kuchyních hojně používaná, zejména v oblasti dezertů a moučníků. Rebarborový koláč nebo buchta jsou známé sladkosti, jež ozdobí nejednu rodinnou oslavu nebo nedělní odpoledne.
Ingredience
- 30 dkg polohrubé mouky
- 6 dkg tuku
- 6 dkg cukru
- 2 žloutky
- l dkg kvasnic
- špetka soli
- hrnek vlažného mléka
- rebarbora
- mouka a cukr na drobenku
Postup
Připravíme si kvásek, v mouce uděláme důlek, přidáme žloutky, kvásek, cukr, tuk a zamícháme na řídčí těsto, které necháme trochu kynout. Poté rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech nebo plech vyložený pečicím papírem a posypeme rebarborou nakrájenou na menší kousky.
Z mouky a cukru připravíme drobenku, kterou rychlou buchtu posypeme povrchu. Potřeme okraje rozpuštěným tukem a rebarborový koláč pečeme v troubě přibližně 20 min při teplotě 170° C.