Recepty na ryby v indickém stylu jsou vynikající! Obvykle jsou poměrně pikantní a aromatické, obsahují různé bylinky a koření. Často obsahují přísady jako zázvor, česnek, chilli, kmín a kurkumu, což z nich dělá voňavý a chutný pokrm.
Ingredience:
- 900 gramů rybích filetů
- 1 šálek mouky
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 čajová lžička chilli
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička soli
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1/2 šálku rostlinného oleje
Postup:
V mělké misce smíchejte mouku, kurkumu, chilli, kmín, garam masalu, koriandr a sůl.
Rybí filety opláchněte a osušte papírovými utěrkami. Filety vložte do misky se směsí mouky a rovnoměrně je obalte z obou stran. Pokapejte je citronovou šťávou a vetřete ji. Nechte filety 15 minut odležet.
Rostlinný olej rozehřejte ve velké pánvi na středně vysoké teplotě. Na pánev přidejte rybí filety a smažte je asi 4 minuty z každé strany, nebo dokud nezískají zlatohnědou barvu a nejsou propečené.
Podávejte horké s klínky citronu a oblíbenými přílohami. Tipy na přílohy lze nalézt i v podobných rybích receptech, jako například ryba na kmíně. Jako přílohu můžete zvolit brambory, rýži nebo i grilovanou zeleninu.