Ryba na kmínu může být zajímavou kombinací chutí. Ryby tak mohou získat bylinkovou, zemitou příchuť, zatímco kmín jim pomůže dodat sladký nádech. Pokud hledáte něco trochu jiného, rozhodně to stojí za vyzkoušení!
Ingredience:
- 4 filety z lososa
- 2 polévkové lžíce kmínu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 čajové lžičky kosher soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
Postup:
Předehřejeme troubu na 200 °C. Filety z lososa položíme na alobalem vyložený plech.
V malé misce smícháme kmín, olivový olej, sůl a pepř. Kmínovou směsí potřeme horní část lososových filetů.
Pečeme 15 minut, nebo dokud není losos propečený.
Ryba na kmíně, v tomto případě losos na kmíně, je ideálním a rychlým jídlem pro ty, kteří mají rádi ryby. Kmínovou směsí lze potřít filety z jakékoliv ryby. Jako příloha se nejlépe hodí brambory, kdo chce něco víc, může vyzkoušet například oblíbené brambory se slaninou a pivečkem nebo jako zdravou variantu – grilovanou zeleninu.