Salát z červeného zelí je chutným a zdravým pokrmem. Červené zelí je plné živin, včetně vitaminů C a K, vlákniny a antioxidantů. Má křupavou strukturu, která salát příjemně zpestří. Kromě toho je červené zelí krásně barevným doplňkem talíře a jídlo vizuálně zatraktivní.
Ingredience:
- 200 g červeného zelí
- 500 g bílého zelí
- 2 lžíce vinného octa
- 50 g rozinek
- 1 mladá cibulka
- 3 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Postup:
Červené zelí nakrájíme na nudličky, zalijeme vinným octem a promícháme.
Bílé zelí nakrouháme a přidáme k červenému spolu s rozinkami a nakrájenou cibulkou i s natí.
Salát osolíme, opepříme, zalijeme olejem a dobře promícháme. Necháme v chladu odležet.