Růžový zelný salát – recept

Salát z červeného zelí je chutným a zdravým pokrmem. Červené zelí je plné živin, včetně vitaminů C a K, vlákniny a antioxidantů. Má křupavou strukturu, která salát příjemně zpestří. Kromě toho je červené zelí krásně barevným doplňkem talíře a jídlo vizuálně zatraktivní.

Ingredience:

  • 200 g červeného zelí
  • 500 g bílého zelí
  • 2 lžíce vinného octa
  • 50 g rozinek
  • 1 mladá cibulka
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

Červené zelí nakrájíme na nudličky, zalijeme vinným octem a promícháme.

Bílé zelí nakrouháme a přidáme k červenému spolu s rozinkami a nakrájenou cibulkou i s natí.

Salát osolíme, opepříme, zalijeme olejem a dobře promícháme. Necháme v chladu odležet.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang