Hovězí maso a pivo je klasická kombinace, kterou si lidé vychutnávají po celém světě. Vydatná chuť hovězího steaku je umocněna sladovou a chmelovou chutí piva, což z něj dělá opravdu lahodné jídlo. Díky své výrazné chuti a šťavnaté křehkosti je to vydatné jídlo, které se hodí pro každou příležitost.
Ingredience:
- hovězí maso (roštěnky)
- pivo
- česnek
- sůl
- pepř
Postup:
Hovězí roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme. Vložíme je do pekáčku a zalijeme pivem.
Piva dáme tolik, aby byly zakryté, avšak nesmí v něm úplně plavat. Maso necháme do druhého dne odležet a potom obalujeme běžným způsobem v trojobalu jako řízky.
Roštěnky usmažíme a jako přílohu podáváme brambory, bramborovou kaši nebo americké brambory.