Roštěnky v pivu – recept

Hovězí maso a pivo je klasická kombinace, kterou si lidé vychutnávají po celém světě. Vydatná chuť hovězího steaku je umocněna sladovou a chmelovou chutí piva, což z něj dělá opravdu lahodné jídlo. Díky své výrazné chuti a šťavnaté křehkosti je to vydatné jídlo, které se hodí pro každou příležitost.

Ingredience:

  • hovězí maso (roštěnky)
  • pivo
  • česnek
  • sůl
  • pepř

Postup:

Hovězí roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme. Vložíme je do pekáčku a zalijeme pivem.

Piva dáme tolik, aby byly zakryté, avšak nesmí v něm úplně plavat. Maso necháme do druhého dne odležet a potom obalujeme běžným způsobem v trojobalu jako řízky.

Roštěnky usmažíme a jako přílohu podáváme brambory, bramborovou kaši nebo americké brambory.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang