Rizoto je dobrá volba, pokud není čas na dlouhé vyváření a strávník touží po něčem lehkém a dobře stravitelném. Rizoto s kuřecím masem tyto požadavky splňuje do puntíku. Zasytí a potěší.
Ingredience
- 1 středně velká cibule
- 4 lžíce másla
- 300 g loupané rýže
- 3/4 l horkého zeleninového vývaru
- sůl
- 450 g kuřecího masa
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Máslo (3 lžíce) zahřejeme ve velkém hrnci a cibulku v něm osmahneme. Přidáme rýži a mícháme tak dlouho, až se všechna zrnka potáhnou tukovým filmem (změní barvu). Snížíme teplotu. Zalijeme trochou vývaru a mícháme, dokud rýže nenasaje tekutinu.
Zatímco se směs vaří, postupně doléváme vývar. Pokaždé počkáme, až rýže vývar vsákne. Opatrně čas od času promícháme. Hotové rizoto dochutíme trochou soli. V jedné lžíci másla opečeme na kostky nakrájené kuřecí maso, ochutíme ho pepřem, solí a vmícháme k rizotu. Kuřecí rizoto podáváme ihned.