Míša řezy jsou tradiční ruské občerstvení, které se obvykle podává jako dezert. Recept se může lišit v závislosti na regionu, ale většina variant Míša plátků zahrnuje smíchání těsta z másla, cukru, vajec a mouky a následné nakrájení těsta na malé obdélníčky. Tyto obdélníčky se pak plní marmeládou, medem nebo ořechy a pečou se dozlatova a do křupava. Vychutnejte si Míša řezy s šálkem čaje!
Ingredience:
- 1 ½ hrnku hladké mouky
- ½ hrnku moučkového cukru
- 1 šálek sušeného kokosu
- 125 g rozpuštěného másla
- 1 šálek kokosového kondenzovaného mléka
- 2 polévkové lžíce krémového arašídového másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- hrst čokoládových lupínků nebo směs posypky, sušeného ovoce, nasekaných ořechů (nepovinné)
Postup:
Předehřejte troubu na 177 1C. Vyložte plech pergamenovým papírem nebo silikonovou podložkou na pečení.
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a kokos. Ve střední míse smíchejte rozpuštěné máslo, kondenzované mléko, arašídové máslo a vanilkový extrakt.
Mokrou směs přidejte k suchým přísadám a promíchejte, dokud se nespojí. Pokud používáte volitelné polevy, vmíchejte je nyní.
Směs rozdělte na malé kuličky a vtlačte je na připravený plech, přičemž mezi nimi nechte malou mezeru.
Pečte 10-12 minut nebo dokud nejsou na povrchu zlatavě hnědé.
Nechte několik minut vychladnout a poté přeneste na mřížku, aby zcela vychladly. Vychutnejte si!