Ředkvičková polévka s vejci – recept

Ředkvičková polévka s vejci

Pro zimní dny jsou typické kratší dny a delší noci. Chladné počasí vyhání lidi do teplých dek a peřin. K tomuto lenošení se hodí i vydatná ředkvičková polévka s vejci, v níž se kromě tepla ukrývají i vitamíny, které jsou v chladných dnech potřeba.

Ředkvičková polévka s vejci zní jako zvláštní pokrm, přitom je velmi populární v mnoha částech světa. Své kořeny má v Asii, kde byla poprvé uvařena „prababička“ této polévky. Dodnes se podává jako lehký oběd nebo večeře. Její oblíbenost stoupá i v Evropě.

Jak připravit správně ředkvičkovou polévku s vejci? Snadnost receptu překvapí každého.

Ingredience:

  • 1 svazek ředkviček nakrájených na kostičky
  • 1 hrnek vývaru (nejlépe zeleninového)
  • 1 vejce
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

Nejprve rozehřejte olej v malém hrnci. Jakmile se rozpálí, přidejte ředkvičky a lehce je orestujte. Přilejte vývar, pořádně zamíchejte a přiveďte k varu.

Jakmile jsou ředkvičky měkké, polévku můžete tyčovým mixérem rozmixovat dohladka. Jestli máte rádi kusy, tento krok vynechte.

Do polívky rozklepněte vejce a vařte, dokud není zcela uvařené (asi 3 minuty). Dochuťte solí a pepřem, přidejte krutony nebo na kolečka nakrájané syrové ředkvičky a můžete podávat.

Ředvičky obsahují vitamin C, kyselinu listovou a draslík, prospěsné, a především podstatné prvky pro fungování lidského organismu. Obdobné vitaminy naleznete třeba i ve zdravé mrkvové pomazánce.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang