Recepty

Jak dlouho vařit brambory – na salát, ve slupce
Brambory jsou v kuchyni nepostradatelnou surovinou. Připravit je lze na nespočet způsobů a...

Těstovinový salát s brokolicí – recept
Těstovinový salát s brokolicí je nejen chutný a výživný pokrm. Díky kombinaci těstovin,...

Placky – škvarkové, květákové, palačinky
V době, kdy se zdravý životní styl stává stále důležitějším prvkem lidských životů,...

Avokádo – nutriční hodnoty, recepty
Avokádo je oblíbenou součástí jídelníčků a novodobým symbolem zdravého životního...

Šunka – jak vyrobit domácí šunku v šunkovaru
Šunka, oblíbený pokrm mnoha kuchyní po celém světě, je vyhledávaným kouskem masa. Tato...

Mouka – základní potravina v kuchyni
Mouka je mnohem víc, než jen běžná ingredience každodenní kuchyně. Od dob, kdy byla...

Kuřecí maso – nutriční hodnoty, chov kuřat, etika
Kuřecí maso patří mezi nejrozšířenější a velmi oblíbené druhy masa po celém světě,...

Nejlepší recepty na krevety – česnekové, smažené, s těstovinami a další
Stále oblíbenějšími k jídlu jsou mořské plody, a především krevety, které lze...

Jak uvařit kukuřici – jak dlouho se vaří a jak ji ugrilovat
Kukuřice se díky vysokému obsahu vitamínů a minerálních látek řadí mezi tzv....

Mascarpone – slané i sladké recepty a tipy na nejlepší krém
Mascarpone, smetanový klenot italské gastronomie, je sýr, který si získal oblibu gurmánů po...

Rajská omáčka bez masa – česká klasika zdravěji
Rajská omáčka bez masa je důkazem, že i tradiční česká klasika se dá připravit zdravě...

Luštěniny – malý zázrak plný bílkovin
Luštěniny, bohatý a výživný poklad přírody, nabízejí lahodnou chuť i vynikající zdroj...