Slaný štrůdl – recept

Slaný štrúdl je dokonalým způsobem, jak pozvednout večeři. Je naplněn lahodnou kombinací zeleniny, bylinek a sýra a jeho příprava je snadná.

Ingredience:

  • 1 balíček listového těsta
  • 250 gr mraženého špenátového protlaku (lze použít i špenát listový)
  • dle chuti prolisovaný česnek
  • sůl
  • 1 malá cibule
  • 150 gr plátkového eidamu (nebo jiného sýra)
  • 100 gr salámu
  • 2 lžíce oleje
  • hrst strouhanky
  • 1-2 vejce

Postup:

Nejprve si připravíme špenátovou náplň. Mražený špenátový protlak rozmrazíme (listový špenát spaříme horkou vodou), na oleji si osmahneme cibulku a prolisovaný česnek.

Přidáme rozmražený špenátový protlak, mírně podlijeme a podusíme. Potom dochutíme solí, pepřem, můžeme přidat i celé vejce. Špenátovou směs necháme vychladnout.

Listové těsto rozválíme na plát, jako u klasického štrůdlu. Vyválený plát lehce posypeme strouhankou a rozetřeme na něj vychladlou špenátovou směs.

Poklademe plátky sýra, plátky uzeniny a zavineme. Pevně stiskneme okraje a ohneme dospod, aby náplň během pečení nevytekla.

Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme do zlatova.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang