Rafaelo koláč je vynikající. Skvěle kombinuje sladkou a krémovou chuť a ta z něj dělá dokonalý dezert. Křupavá kůrka a jemná, sladká kokosová náplň vytvářejí neodolatelnou pochoutku.
Ingredience:
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 hrnek mléka
- 2 hrnky pol. mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 1,5 hrnku kokosu
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 šlehačka
- čokoládová poleva
- ovoce na ozdobu
Postup:
Používáme hrnek o objemu 0,25 l. Všechny ingredience dáme do jedné misky a vyšleháme dohromady. Hotové těsto pak vylijeme na předem vymazaný a vysypaný plech a rovnoměrně posypeme směsí cukru a kokosu.
Ještě teplý koláč (hned po vytažení z trouby) zalijeme rovnoměrně šlehačkou po celé ploše. Necháme vychladnout. Na závěr lze polít čokoládovou polevou a ozdobit ovocem.