Kdo by jim odolal. Punčové řezy jsou již dlouhá léta a desetiletí jedním z nejoblíbenějších českých dezertů. Ve spojení s jahodami jde o kombinaci přímo neodolatelnou.
Ingredience
- 3 vejce
- 220 g cukru
- 115 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 6 lžic rumu
- 80 g sekaných opražených mandlí
- 300 ml jahodového pyré
Poleva:
- 1 čokoláda na vaření
- 2 lžíce másla
Postup
Z poloviny cukru, tří vajec, mouky, soli a prášku do pečiva ušleháme těsto, které rozetřeme na plechy vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a upečeme v troubě asi při 200 °C. Jahodové pyré si připravíme rozmixováním jahod (čerstvých či rozmražených).
Vychladlý plát rozdělíme na dvě části. Jednu část rozdrobíme a smícháme s jahodovým pyré, mandlemi a rumem a s druhou polovinou cukru. Touto směsí potřeme druhý plát těsta a uhladíme. Povrch polijeme čokoládovou polevou a punčové řezy jsou hotové.