Pudingová buchta – recept

Recept na pudinkový koláč je velmi jednoduchý. Ten, kdo má rád krémovou a sladkou chuť pudinku, si tento recept velmi oblíbí. Navíc ho lze doplnit šlehačkou nebo ovocnou polevou, která dodá koláči další chuť a texturu.

Ingredience:

  • 1 v obchodě zakoupená nebo doma vyrobená koláčová kůrka
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/4 šálku kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 šálky plnotučného mléka
  • 3 velké žloutky
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 2 lžíce másla
  • 2 šálky čerstvých nebo mražených (rozmražených) rozmixovaných bobulí

Postup:

Předehřejte troubu na 190 °C. Koláčovou formu vložte do koláčové nádoby. Ve velké míse ušlehejte cukr, kukuřičný škrob a sůl, dokud se dobře nespojí. Ve středně velkém hrnci zahřívejte mléko na mírném ohni, dokud není horké, ale ne vařící.

Pomalu zašlehejte horké mléko do cukrové směsi, dokud se zcela nespojí. Vmíchejte žloutky a vanilkový extrakt. Směs přelijte zpět do hrnce a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne a nezačne vřít.

Snižte teplotu na minimum a za stálého míchání vařte 1 minutu. Odstavte pánev z ohně a vmíchejte máslo, dokud se nerozpustí.

Nalijte pudink do připraveného koláčového korpusu. Na vrch pudinku naaranžujte bobule stejně jako se dávají například na lívance. Pečte 20 až 25 minut, dokud není krusta zlatohnědá a náplň bublinkatá.

Před podáváním koláč zcela vychlaďte.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang