Pštrosí vejce je delikátní recept, který chutná i vyhlášeným gurmánům. Tato skotská dobrota se hodí jako rychlá večeře se salátem, fantasticky chutná také s lehkou bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.
Recept na pštrosí vejce je rychlý, chutný a zamilují si ho i děti, protože Pštrosí vejce následně vypadají jako dinosauří.
Ingredience:
- 500 g mletého masa
- 4 natvrdo uvařená vejce
- sůl
- pepř
- směs koření do mletých mas (majoránka, tymián, kmín, červená paprika)
- 2 syrová vejce
- strouhanka
- olej
Postup:
Uvaříme 4 vejce natvrdo.
Poté smícháme mleté maso s kořením, pepřem a solí a přidáme 2 syrová vejce.
Směs dle potřeby zahustíme strouhankou, aby měla konzistenci přibližně jako sekaná.
Vařená vejce zabalíme do směsi mletého masa tak, aby byla celá obalená. Vzniklé koule násleně obalíme ve strouhance.
Připravená Pštrosí vejce položíme do předem vymazaného pekáčku a pečeme na 180° přibližně 30 – 40 minut.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a např. salátem.