Sušenky s medvědími tlapkami, někdy se jim říká medvědí pracny, jsou lahodnou pochoutkou, kterou zvládne připravit každý. Jsou skvělým způsobem, jak klasickým sušenkám dodat jedinečný a kreativní nádech. Recept je snadný a lze jej upravit tak, aby vyhovoval téměř každé chuti. Konečným výsledkem jsou žvýkací a lahodné sušenky, které si zamilují děti i dospělí.
Ingredience:
- 1 šálek změklého másla
- 1 šálek baleného světlého hnědého cukru
- 1/2 šálku krystalového cukru
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 1/4 šálku hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
- 1 šálek polosladkých čokoládových lupínků
- 1 šálek nasekaných pekanových ořechů
- 1 šálek cereáli
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Ve velké míse vyšlehejte máslo, hnědý cukr a krystalový cukr do světlé a nadýchané pěny. Po jednom přidávejte vejce a po každém přidání dobře prošlehejte. Vmíchejte vanilku.
V samostatné míse prošlehejte mouku, jedlou sodu a sůl. Moučnou směs přidejte do máslové směsi a promíchejte, dokud se nespojí. Vmíchejte čokoládové lupínky, pekanové ořechy a cereálie.
Těsto rozdělte po vrchovatých lžících na nevymazané plechy na sušenky. Pečte 10-12 minut. Nechte vychladnout na drátěných mřížkách. Jedná se o sušenky podobné americkým čokoládovým sušenkám, které miluje každé dítě.